logo_vrtic1_icon

U sportsku igraonicu uključeno 30-ero djece

U sklopu projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“, 3.12.2018. god .u Dječjem vrtiću Josipdol, započela je s radom Sportska igraonica. U Sportsku igraonicu uključeno je 30-ero djece, a odvija se u dvije starosne skupine, dva puta tjedno u školskoj dvorani OŠ Josipdol, koja je u neposrednoj blizini vrtića. Igraonica će se tijekom projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“  financirati  iz Europskog  socijalnog  fonda, pa će za svu djecu, u tom periodu, biti besplatna.

Cilj  Sportske igraonice je zadovoljavanje dječje potrebe za igrom i stvaranje zdravih navika. Tijekom djetinjstva i odrastanja, tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u tjelesnom, mentalnom i socijalnom razvoju djeteta. Jedan od primarnih zadataka ove igraonice je razvijati svijest o potrebi tjelesnog vježbanja i zdravom načinu života.  Osim toga, u sklopu igraonice, kod djece će se  poticati    razvoj funkcionalne i motoričke sposobnosti te usvajanje osnovnih tehnika sportskih disciplina (atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, košarka, odbojka, nogomet, rukomet, tenis…)

Na samom početku obavljena su antropometrijska mjerenja djece po skupinama koja će se pratiti kroz kontrolno i završno mjerenje u veljači i lipnju.

Plan i program Sportske igraonice  izrađen je u suradnji magistrice kineziologije OŠ Josipdol,  sportskog trenera  TK Josipdol, i ravnateljice Dječjeg vrtića Josipdol. te je upućen na verifikaciju u Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu ESF-ovog projekta ”Odrastimo sretno u poticajnom okruženju”.

Voditelj Sportske igraonice je prof. pedagogije i informatike/ sportski trener,  Bojan Grba.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio