logo_vrtic1_icon

Sportska igraonica u sklopu projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“

Drugu godinu zaredom organizira se sportska igraonica u sklopu projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“. U sportsku igraonicu uključeno je 30-ero djece koji su podijeljeni u dvije starosne skupine. Treninzi se odvijaju u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Josipdol koja je u neposrednoj blizini vrtića. Igraonice traju jedan po sunčani sat ponedjeljkom i srijedom od 16:00 do 17:00h. Igraonice će se tijekom projekta „Odrastimo zajedno u poticajnom okruženju“ financirati iz Europskog socijalnog fonda, pa će za svu djecu, u tom periodu biti besplatna.

Cilj  Sportske igraonice je zadovoljavanje dječje potrebe za igrom i stvaranje zdravih navika. Tijekom djetinjstva i odrastanja, tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u tjelesnom, mentalnom i socijalnom razvoju djeteta. Jedan od primarnih zadataka ove igraonice je razvijati svijest o potrebi tjelesnog vježbanja i zdravom načinu života.  Osim toga, u sklopu igraonice, kod djece će se  poticati    razvoj funkcionalne i motoričke sposobnosti te usvajanje osnovnih tehnika sportskih disciplina (atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, košarka, odbojka, nogomet, rukomet, tenis…)

Na samom početku obavljaju se antropometrijska mjerenja djece po skupinama koja će se pratiti kroz kontrolno i završno mjerenje u veljači i srpnju.

Plan i program Sportske igraonice  izrađen je u suradnji magistrice kineziologije OŠ Josipdol,  sportskog trenera  TK Josipdol, i ravnateljice Dječjeg vrtića Josipdol. te je verifikaciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditelj Sportske igraonice je prof. pedagogije i informatike/ sportski trener,  Bojan Grba.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio