logo_vrtic1_icon

Sportska igraonica i COVID-19

Početak pedagoške godine 2020./2021. je specifičan jer su sve planirane aktivnosti i način realizacije provođenja odgojno-obrazovnog rada s djecom u Dječjem vrtiću Josipdol usklađeni sa preporukama HZJZ,  s ciljem sprečavanja nastanka i širenja oboljenja izazvanog virusom COVID-19.

Provođenje sportske igraonice u sklopu ESF projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“ ove pedagoške godine provoditi će se prema važećim protuepidemijskim mjerama. Za lijepog vremena sportske aktivnosti s djecom provoditi će se na otvorenom prostoru. Kada to vremenske prilike ne budu dozvoljavale susreti s djecom će se odvijati u školskoj dvorani uz pridržavanje svih potrebnih preporuka HZJZ. Djeca iz različitih odgojno-obrazovnih skupina se neće miješati

U mjesecu rujnu formirane su dvije odgojne skupine. Starija skupina broji trinaestero polaznika, dok je u mlađoj njih desetero.

Cilj  Sportske igraonice je zadovoljavanje dječje potrebe za igrom i stvaranje zdravih navika. Tijekom djetinjstva i odrastanja, tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u tjelesnom, mentalnom i socijalnom razvoju djeteta. Jedan od primarnih zadataka ove igraonice je razvijati svijest o potrebi tjelesnog vježbanja i zdravom načinu života.  Osim toga, u sklopu igraonice, kod djece će se poticati razvoj funkcionalne i motoričke sposobnosti te usvajanje osnovnih tehnika sportskih disciplina (atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, košarka, odbojka, nogomet, rukomet, tenis…)

Kako su djeca aktivno provodila planirane sportske aktivnosti na otvorenom prostoru pogledajte u foto-galeriji.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio