logo_vrtic1_icon

RUJAN U SKUPINI PČELICE

Pčelice su najstarija skupina u Dječjem vrtiću Josipdol. Mješovita je to starija vrtićka odgojno-obrazovna skupina u kojoj borave djeca u dobi od pet godina do polaska u školu.

Kako i priliči najstarijima, a k tome i pčelicama, vrlo su marljive i dani su im ispunjeni raznovrsnim aktivnostima i događanjima koje s djecom organiziraju odgojiteljice Biserka Pavković i Darinka Salopek.

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Na samom početku pedagoške godine, 10. rujna, obilježava se u cijeloj R. Hrvatskoj Hrvatski olimpijski dan. U skupini pčelice obilježen je sportskim aktivnostima, igrama i usvajanjem novih spoznaja o tradicionalnim i olimpijskim sportovima kroz raznovrsne aktivnosti u sobi dnevnog boravka i na otvorenom.

Cilj je ovakvih aktivnosti potaknuti svako dijete na kretanje, igru, druženje i sudjelovanje, te na stjecanje osjećaja zadovoljstva. Najveću radost odgojiteljicama pružila je dječja želja i volja za još i još igara te fair play igra i poštivanje dogovora među djecom. Na kraju dana izrađena je  zajedničkim snagama lista uspješnosti, a pohvalu su zaslužili svi za trud i sudjelovanje.

DANI MEDA

Ne mogu Dani meda proći bez Pčelica. Na poziv Pčelarskog društva Ogulin, skupina Pčelice predstavila se široj javnosti u Ogulinu na jedanaestim Danima meda. Za ovu prigodu svako dijete u skupini izradilo je sebi šilt sa likom pčelice, zaštitnog znaka skupine. Djeca su se predstavila dramatizacijom recitacije NEKULTURNI MEDO, izjavama JA ZNAM  u kojima su izrekla sve što su naučila o pčelama iz materijala koje su sakupila u suradnji s roditeljima i odgojiteljicama te pjesmicom PČELICA.

Za svoj trud djeca su nagrađena velikim pljeskom svih prisutnih te medenim poklončićima koje su za njih pripremili pčelari Pčelarskog društva Ogulin.

Sav trud, savladanu tremu i strah od javnog nastupa te  pristojno ponašanje na javnome mjestu trebalo je nagraditi i djeci najslađom nagradom- IGROM. Za to su se pobrinule odgojiteljice pa su djecu povele u gradski park.

LISTOPADSKE ŠETNJE

Živjeti zdravo i u druženju s prirodom moto je skupine Pčelice. Kako bi Pčelice uvijek bile u tijeku s događajima iz bliže prirodne i društvene okoline koriste svaku priliku za odlazak u šetnju i boravak na otvorenom. Ovih prvih dana listopada vrijeme im ide na ruku. U prvoj šetnji uočile su bogatstvo jesenskih plodova pa su već u sljedeću ponijele košaru. Bilo je u njoj bodljikavih kestena, velikih i malih oraha, šarenih listića, lješnjaka i jabuka. Sve što su skupile brižno su pospremile u svoj mali kutić prirode u sobi dnevnog boravka.

U sljedećoj šetnji župnik Šporčić blagonaklono im je ponudio jabuke sa stabla pokraj župnog dvora gdje su se djeca rado igrala na velikom parkiralištu.

Vrijedne ručice sljedećeg dana pretvorile su slatke plodove u kompot. U pomoć im je prišao kuhar u vrtiću, g. Marinko, i sve izrezuckano skuhao. Na povratku iz šetnje toga dana poslije ručka zasladila su se djeca sočnim kompotom. Ovaj kompot bio je najslađi do sada jer su se za njega djeca sama potrudila i medom ga zasladila.

Pčelice su  naučile svakodnevno u vrijeme voćne marende konzumirati voće s medom.

Ove male Pčelice imaju savjet za sve:

„SAMO PČELE ZNAJU NAPRAVITI MED I TO ODUVIJEK,

SVAKI DAN GA JEDITE JER PRIRODNI JE LIJEK“

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio