logo_vrtic1_icon

PUTOVANJE VLAKOM

U ponedjeljak 28. listopada skupina Pčelice uputila se vlakom u Zagreb. Bio je to njihov prvi izlet vlakom. U pratnji su bile odgojiteljice iz skupine, ravnateljica vrtića i tri majke djece iz skupine jer je  sigurnost djece na putu prioritet.

Vlakom su krenuli s kolodvora u Ogulinu u jutarnjim satima. Uzbuđenje je bilo veliko. Većini djece to je bilo prvo putovanje vlakom. Odmah po polasku počelo je otvaranje ruksaka i doručak je započeo. To je uvijek najveselije iskustvo s putovanja.

 

 

Po dolasku u Zagreb potrebno je bilo ukrcati se u tramvaj i stići do Muzeja iluzija. Djeca su se iznenadila jer ih u tramvaju nisu čekala slobodna sjedeća mjesta kao u vlaku. Nije bilo rezervacije, već je bila gužva.

Muzej iluzija pružio im je neke nove poglede na stvarnost.  Stekla su djeca nova neobična iskustva. Saznala su koliko je oko varljivo.

Sljedeća postaja bio je Backo mini express muzej do kojega se šetalo Ilicom i razgledavalo kako promet i zgrade, tako i izloge trgovina. Ovaj muzej izazvao je veliki interes kod djece, ali i odraslih. Bio je to pravi izazov za oči. Nevjerojatno mnogo umanjenih detalja iz stvarnoga života koji nas okružuje, a ponajviše vlakova svih boja i modela.

Zbog kvara na uspinjači odgođena je vožnja na Gornji grad pa se nastavilo sa šetnjom do glavnog trga, Trga bana Josipa Jelačića. Veliko prostranstvo okruženo visokim zgradama za djecu je bilo očaravajuće. Umorni od šetnje odmor su potražili pokraj Manduševca. Jelo se sve što se u ruksacima pronašlo.

Nakon odmora i okrjepe nastavila se šetnja do parka Zrinjevac. Tamo se trčalo, igralo, grlilo stabla i u njihovim pukotinama skrivalo.

Umor je savladao i najhrabrije pa je bilo vrijeme za povratak kući. Ponovni odlazak na kolodvor i pregledavanje voznog reda. Potrebno je bilo pronaći pravi peron i kolosjek na kojem je čekao vlak za Ogulin. „Misija“ je uspješno obavljena. Srdačan doček priredili su roditelji dočekavši djecu  velikim zagrljajima na kolodvoru u Ogulinu. Sada svakodnevno pljušte pitanja: „Kada opet idemo na izlet?“ To samo potvrđuje da je bilo umorno, ali odlično.

Vrijeme je za nove planove!

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio