logo_vrtic1_icon

PODRUČNO ODJELJENJE DJEČJEG VRTIĆA JOSIPDOL U OŠTARIJAMA

PODRUČNO ODJELJENJE DJEČJEG VRTIĆA JOSIPDOL U    OŠTARIJAMA

16.12.2019. god. Dječji vrtić Joispdol  svoja vrata za mališane  otvorio je u područnom odjeljenju „Oštarije“, na adresi Oštarije 227 . U novi, adaptirani prostor upisana su djeca sa liste čekanja za upis u Dječji vrtić Josipdol za pedagošku 2019./2020.god. Tako je  formirana jedna nova jaslička mješovita odgojno-obrazovna skupina djece pod nazivom „Ježići“.  Sve nas veseli spoznaja da su novoupisana djeca dobro prihvatila novi prostor i odgojiteljice čemu svjedoči i zadovoljstvo roditelja novoupisane djece.

 

PRVI DANI U „JEŽIĆIMA“

     U prvim danima boravka u novooformljenoj odgojno-obrazovnoj skupini djeca su boravila sa roditeljima. Zajedno su istraživali tematske kutiće i razvojna poticajna sredstva. Kako je vrijeme prolazilo djeca su u skupini postupno ostajala sama. Boravak djece bez roditelja postupno se produživao sve dok bi se na kraju uzbudljivog dana odmarali svaki u svome u krevetiću sa prijateljima. Da bi odvajanje od roditelja bilo što bezbolnije za djecu, tijekom perioda adaptacije koristili su se  prijelazni objekti (dude, dekice, igračke…). Odgojiteljice su individualnim pristupom poticale jačanje međusobne socioemocionalne veze sa svakim pojedinim djetetom, osluškujući i prateći djetetove pozitivne reakcije na ponuđene poticaje ( djeci već brojalice, pjesmice, igračke i sl.)

Djeca odgojno–obrazovne skupine „Ježići“ vole slušati priče koje im odgojiteljice čitaju prije spavanja, vole rezati, lijepiti, bojati, modelirati, plesati, pjevati, igrati se kako u sobi tako i na otvorenom. U sobi dnevnog boravka je ponuđen raznovrsni materijal za istraživanje u kojem djeca svakodnevno uživaju i ponešto novo nauče. Kako vrijeme odmiče za primijetiti je da su djeca počela pratiti ritam dana u skupini, pozitivno reagiraju na postavljena pravila i pokazuju sve veću samostalnost.

U veselom duhu nastavljamo dalje sa igrom, radom i druženjem.

 

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio