logo_vrtic1_icon

POČECI U JASLIČKOJ SKUPINI 2018./2019.

Jaslička odgojno obrazovna skupina „Mišići“ u pedagoškoj godini 2018./2019. broji trinaestero djece u dobi od prve do treće godine.

Odgojiteljice su Nataša Juričić i Dijana Župan.

ADAPTACIJA

Početak rujna obilježio je adaptacijski period u kojem nije bilo većih adaptacijskih kriza pa smo vrlo rano stekli uvjete za ostvarivanje planiranih aktivnosti. U svakodnevnim životno praktičnim aktivnostima djecu smo poticale na razvoj samostalnosti i osjećaja uspjeha.  Kako je igra najvažnija djetetova aktivnost koristili smo je svakodnevno za razvijanje osjećaja sigurnosti, za upoznavanje prostora i igračka u našoj sobi kao i poticanje cjelovitoga razvoja djeteta. Igrali smo se kockama, slikali, crtali, modelirali, listalislikovnice i igrali razne igre uloga.

JESENSKE AKTIVNOSTI

23.09.2018. Obilježili smo prvi dan jeseni.  Zahvaljujući suradnji s našim roditeljima sakupili smo mnoštvo plodova jeseni (jabuke, grožđe, kestene, orahe, tikvice, kukuruz, dunje…) pa smo u prostoru naše sobice oformili centar jeseni.

Plodove jeseni iskoristili smo za brojne istraživačke aktivnosti u kojima su djeca istraživala uz pomoć svih osjetila što je ujedno i najprirodniji način na koji svako dijete uči spoznavati svijet oko sebe.

Toplo i sunčano vrijeme omogućilo nam je odlazak u šetnju u neposrednoj blizini vrtića i školskog igrališta. Šetnju smo iskoristili za sakupljanje jesenskog lišća koje nam uvijek dobro posluži za neku aktivnost i dekoraciju.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio