logo_vrtic1_icon

Listopad u predškoli

U listopadu je započelo druženje naše skupine koja broji 15-ero djece, od toga 10 dječaka i 5 djevojčica.
U krugu prijateljstva smo prepričavali svoje doživljaje, međusobno se upoznavali, usvajali pravila skupine i pričali o lijepom ponašanju u vrtiću i prema prijateljima. Lijepo vrijeme iskoristili smo za boravak na vrtičkom igralištu.

Za „Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ smo iskoristili naše umijeće miješanja i modeliranja slanim tijestom pa smo napravili kruh i peciva. „Ružili“ smo klip kukuruza, premještali zrnje iz jedne posudu u drugu a zatim smo zrna ljepili na podlogu (ptica). Krenuli smo i sa rješavanjem radnih zadataka i pripremom za školu.

Dolaskom djeci omiljenog sveca Sv. Nikole započeli smo s obilježavanjem prosinačkih aktivnosti. Izrezivali smo čizmice, bojali ih i ukrašavali. Na blagdan Sv. Lucije sijali smo pšenicu u posudice koje smo sami ukrasili. Izradili smo i božićne čestitke, ukrase za bor te adventske vjenčiće.

Sudjelovali smo u vježbi DVD-a Josipdol pod nazivom „Evakuacija i spašavanje djece i djelatnika iz zgrade Dječjeg vrtića Josipdol“ sa djecom i odgojiteljicama redovnog programa. Naše druženje nastavili smo i na predstavi „Mrak Čudak“ te „Hrabrica i prijatelji“ koju su organizirale odgojiteljice kao poklon djeci za Sv. Nikolu. Veliko iznenađenje za djecu bio je dolazak „pravog“ Sv. Nikole koji nam je podijelio slatke poklone. DND iz Ozlja pripremili su nam predstavu „Badnje veče“, kitili smo s njima bor, pjevali i plesali.

Svaki četvrtak u sportskoj dvorani provodimo tjelesne aktivnosti, igramo razne štafetne i pokretne igre te tako razvijamo grubu motoriku, koordinaciju pokreta i ravnotežu.

Veselimo se novim izazovima i aktivnostima koje nas očekuju!
odgojiteljica Valentina Špehar

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio