logo_vrtic1_icon

Kako se u skupini Mišići potiče razvoj fine motorike kod djece

Djeca u skupini Mišići starosne dobi su između dvije i tri godine. Kako su prve tri godine iznimno važne za razvoj svake osobe, odgojiteljice nastoje kroz igre i aktivnosti poticati sve aspekte dječjeg razvoja. Jedan od zadataka je i razvoj fine motorike kod djece. Fina motorika obuhvaća motoriku ruku i prstiju, ali i jezika i malih mišića lica. Razvoj govora i fina motorika usko su vezani.
Dobro razvijena fina motorika omogućava djeci da budu uspješna u svakodnevnim radnjama poput: oblačenja, rezanja škaricama, korištenja pribora za jelo i sl.. U skupini Mišići djecu se svakodnevno potiče da kroz igre i aktivnosti uvježbavaju finu motoriku. Neke od aktivnosti i igara su: nizanje obojane tjestenine na štapiće i špagu, vješanje odjeće za lutke pomoću kvačica na špagu, sortiranje raznovrsne tjestenine u posude, trganje i rezanje papira, oblikovanje plastelinom i slanim tijestom, crtanje i bojanje, slaganje puzzli, bacanje i hvatanje loptica, igre i pjesmice s prstima, baratanje ginjol lutkama i lutkama na prstima, igre rastresitim materijalima, slaganje kocaka i druge.
Djeca u skupini rado prihvaćaju ponuđene igre i aktivnosti što je rezultiralo vidljivim napretkom u razvoju fine motorike.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio