logo_vrtic1_icon

Izlet u Zagreb

U subotu 11. svibnja 2019. djeca protočne, mlađe mješovite odgojno-obrazovne skupine „Bubamare“, djeca mlađe mješovite odgojno-obrazovne skupine „Bubamare“ i djeca jasličke odgojno-obrazovne skupine „Mišići“ išli su na zajednički izlet u Zagreb. Ovoga puta omogućeno je da na izlet sa djecom ide i obitelj. Osim roditelja, izletu su se pridružili: sestre, braća, bake, tete…

Izlet se sastojao od posjeta Zagrebačkom kazalištu lutaka i posjeta Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Dolaskom u naš glavni grad Zagreb od željezničkog kolodvora pješačili smo do kazališta gdje smo se udobno smjestili i pogledali predstavu Bubamarac, u trajanju od 45 minuta. Za predstavu, malo je, ako kažemo da nas je oduševila, što scenskim izgledom, koreografijom ali i odličnom lutkarskom izvedbom.

Nakon odgledane predstave djeca i odrasli su se mogli opustiti na dječjem igralištu koje se nalazi pokraj kazališta.

Uzbuđenju nije bilo kraja kada je djeci rečeno da je vrijeme polaska u Zoološki vrt. U Zoološkom vrtu mogli smo samostalno razgledavati uz prethodni dogovor vremena ponovnog sastajanja. Nakon brzinskog fotografiranja ispred ulaza u Zoološki vrt krenuli smo u detaljno istraživanje. Osim gledanja egzotičnih životinja djeca su mogla crtati ali i poigrati se. Naime, mlađim posjetiteljima ponuđena je istraživačka igra (traženje spužvastih patkica unutar kartonskih zgrada te razvrstavanje patkica po boji) gdje se mogla zaraditi medalja. Na taj način se potiče svijest o pticama koje uginu zbog zaletavanja u prozore. Također djeca su se mogla poigrati na mnogobrojnim dječjim igralištima unutar Zoološkog vrta te se okrijepiti i sladoledom.

Kako smo se proveli tog sunčanog subotnjeg dana pogledajte na priloženim fotografijama.

Odgojiteljice: Kristina Domitrović i Slađana Kramarić

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio