logo_vrtic1_icon

IGRA  U SKUPINI PČELICE

Pčelice su najstarija skupina u našem vrtiću. Od dvadeset i četvero djece u skupini, njih šesnaest se priprema za školu.

Djeca  su to u dobi od pet do sedam godina. U njihovom životu to je vrijeme kada intenzivno pokušavaju shvatiti svijet oko sebe. Vrlo često sve što vide i dožive kopiraju u svojim igrama. To su onda takozvane igre uloga u kojima ona oponašaju, odnosno glume osobe u različitim životnim situacijama. U našoj skupini je dječji interes zaokupila tema vjenčanja. Djeca su samostalno sve osmislila i podijelila uloge. Odgojiteljice su bile samo potpora kada je trebalo pomoći oko nabave odjeće.

U ovim igrama djeca su razvijala suradnju, poštivanje dogovora, maštu i kreativnost. Pokazala su samostalnost u odlučivanju, donošenju zaključaka i dogovora kao i u rješavanju problema. U igrama se moglo  prepoznati koga dijete kopira kao uzor i čiju je ulogu izabralo.

Igra je pratila cijeli protokol vjenčanja. Znalo se tko je za što zadužen i kada treba promijeniti ulogu. Ove igre potaknule su i ostale aktivnosti u  skupini koje su se na njih nadovezale. Kako niti jedno slavlje ne može proći bez kolača i za to smo se pobrinuli.

No, svemu lijepom dođe kraj pa onda treba i počistiti. Vrijedne ručice i to su samostalno odradile.

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio