logo_vrtic1_icon

DJECE DJEČJEG VRTIĆA JOSIPDOL U MAŠKARAMA 2019. NA PUTU U SVEMIR OSVOJILA 1. NAGRADU ZA NAJBOLJU GRUPNU MASKU

U nedjelju 24. veljače 2019. na tradicionalnim Dječjim maškarama u Ogulinu maske Dječjeg vrtića Josipdol osvojile su prvu nagradu za grupnu masku. Nagrada je bila torta koju su djeca odmah drugoga dana u vrtiću degustirala na opće veselje. Iako se svi slažu s time da je važno sudjelovati, ali ipak jako je lijepo i pobijediti. To je još samo jedan dokaz da se veliki zajednički trud isplatio i da ga je žiri prepoznao.

VESELI SVEMIR

 

AKO STE SE IKADA PITALI

KAKVA SE ČUDA U SVEMIRU GNIJEZDE,

ZNAJ`TE TO NISU ČUDA

VEĆ SJAJNE , ZLATNE ZVIJEZDE.

 

NAOKOLO ZVIJEZDA TRČKARAJU

NEKI ČUDNI MALCI,

 ZOVU IH MALI ZELENI

ILI VANZEMALJCI.

 

PLOVE U SVOME BRODU

OBILAZEĆI DRUGE PLANETE,

NEBI LI U MALE ZELENE

POZVALI JOŠ KOJE DIJETE!

 

A ŠTO BI SVI MI NA ZEMLJI

O SVEMIRU MOGLI ZNATI,

 DA NAM O NJEMU NISU GOVORILI

HRABRI, SREBRNI ASTRONAUTI.

 

POGLEDAJTE IH LJUDI SAMO

KAKO SVEMIROM KRUŽE,

U RITMU MELODIJE SVOJE

SVI SE VESELE I DRUŽE.

                                                                                        Dijana Župan

 

„Najluđe doba“ u godini, kako se kaže za vrijeme maškara, treba svakako obilježiti i u vrtiću. U skupini Pčelice ovo je bilo vrijeme kada se provodio projekt „Put u svemir“ i tako je nastala ideja da u maškarama budu astronauti. Ideju je trebalo razraditi, a svidjela se i ostalim skupinama u vrtiću pa su i oni za sebe pronašli dodatne uloge. Predškola je uzrast starije vrtićke skupine pa su i oni bili astronauti. Najmlađi u jaslicama bili su zvjezdice, a oni malo stariji u mlađoj vrtićkoj i protočnoj skupini bili su vanzemaljci, „mali zeleni“.

Za realizaciju ove ideje trebalo je mnoštvo materijala i vrijednih ruku. No, i dalje vrijedi ona stara: „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može“. Kako bi sve bilo odrađeno na vrijeme napravljeni su probni modeli i započela je realizacija. U pomoć su priskočili roditelji. Prikupljali su potreban materijal i odazvali se u radionicu. Malo djeca, malo roditelji, malo odgojiteljice i hrpa kostima već je čekala da krene na maškare.

Za sve one Josipdolčanke i Josipdolčane koji djecu nisu vidjeli u Ogulinu na Maškarama, mogli su ih vidjeti kako veselo paradiraju Josipdolom u utorak 26. veljače 2019. Mještani koji su se zatekli na ulici, ali i vlasnici raznih obrta, trgovci, načelnik i suradnici, te naravno mame, tate, bake i ostala rodbina, darivali su djecu slatkišima, novcima, voćem i ostalim finim stvarima.

Dječica su svima veselo zahvalila i zapjevala:

„DOBAR DAN DOMAĆINI DOŠLI SMO VAM PJEVATI,

VESELJE VAM NOSIMO I ZDRAVLJE VAM ŽELIMO,

POŠTENI VI BUDITE PA NAS I NAGRADITE!“

 

Veselje pod maskama trajalo do fašnika koji uz krafne i fritule označava kraj ovog ludog, maškaranog razdoblja u godini!

Veseli pozdrav!!!!

Odgojiteljice starije

odgojno-obrazovne skupine

              „Pčelice“

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio