logo_vrtic1_icon

“Bubamarice” na izletu u Ogulinu

Početak mjeseca veljače u protočnoj, mlađoj mješovitoj odgojno-obrazovnoj skupini  ֦Bubamarice֞  obilježen je izletom u grad Ogulin.

Kako bi djeci približili pojam odjeće i proces njezinog nastajanja, u sklopu obrađivanja teme – odjevni predmeti, uputili smo se u grad Ogulin. Protočnu, mlađu mješovitu skupinu ֦Bubamarice֞ u društvu sa djecom iz kraćeg programa Predškole, dočekala je gospođa Iva koja nas je otpratila do svog ateljea  ֦Iva art&design֞ . Gospođa Iva je na vrlo zanimljiv način djeci prikazala proces nastajanja odjevnih predmeta, krenuvši od samog procesa- dizajniranja (iscrtavanja kredom izgleda), izrezivanja i šivanja.  Također smo saznali što pojedine oznake na etiketama odjeće označavaju. Osim opipa razne teksture materijala, djeca su se mogla poigrati pa su tako odvajala sličice pribora koji su nam potrebni u šivanju od sličica predmeta koje ne koristimo u šivanju, sličica sa prljavom odjećom i čistom…

Nakon ljubaznog ugošćivanja gospođe Ive, uputili smo se u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ogulin gdje nas je dočekala ravnateljica gospođa Marijana Mazor te nam pročitala priču Kastor krojač, uz projekciju. Gospođa Mazor nas je provela knjižnicom te nas dovela do dječjeg odijela gdje smo mogli prelistati razne slikovnice, ali se i poigrati.

Naš odlazak u grad Ogulin ne bi bio omogućen da nam nisu pripomogli vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Josipdol, kojima se ovim puta zahvaljujemo kao i gospođi Ivi i gospođi Mazor na ljubaznom primanju.

 

Odgojiteljice: Kristina Domitrović,

Slađana Kramarić

Podijeli ovo

Dječji vrtić Josipdol © sva prava zadržana

Karlovačka 17b, Josipdol 47303 | tel: 047/ 581 - 275
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Dječjeg vrtićaJosipdol

design studio